Ze Strakonic konečně s body

19.12.2016 08:41

V neděli 18.12.2016 jsme ráno odjeli do Strakonic na náš poslední turnaj v tomto roce.

Za soupeře jsme měli v prvním zápasu ASK Trojmezí a začátek byl v 9:40 hod.

První třetina začala zápas pozvolna, pokud se týkalo vstřelených branek. Na šance jsme jednoznačně vedly, ale jejich proměňování nám dělalo velký problém. Soupeř byl ale efektivnější a po chvíli vedl 1 : 0. Až na začátku 9 minuty se trefil Svoboda a srovnal stav na 1:1. V další části jsme se ujali vedení zásluhou Pízy / as. Svoboda/, ale soupeř odpověděl hned po rozehrané buli a opět srovnal stav na 2 : 2. Tímto skóre skončilo první dějství.

V druhé části jsme měli jednoznačně navrch. Po zdařilých kombinacích se nám dařilo i využívat vytvořené šance. Třetinu jsme vyhráli 5 : 3 a za naše barvy se postupně trefili: Blažek / as. Macho/, Bohuslav / as. Píza/, Blažek / as. Skála/, dvakrát Svoboda / as. Bohuslav a Kauca/.

Na začátku třetí třetiny se za stavu 7 : 5 zdálo, že máme hru pod kontrolou. Když ale soupeř snížil na rozdíl jedné branky, vystupňovali jsme hru opět na plné obrátky. Jako v první části se nám opět nedařilo proměňovat šance. Soupeř šel do hry bez brankáře a nastoupil v 6 proti naší 5. Nepohlídal si ale dostatečně svoji branku a vstřelil si, za velkého přičinění Bohuslava, 8 vteřin před koncem utkání vlastní branku a tím bylo rozhodnuto. Zápas jsme vyhráli 8 : 6.

 

Druhý zápas jsme hráli v 12:30 hod. proti domácímu FBC Dynamo Strakonice.

Úvod zápasu byl rozpačitý a pomalý. Na obou týmech byla znát pauza mezi zápasy. Naše mužstvo pokračovalo v neproměňování šancí. A díky parádním zákrokům našeho brankáře jsme po první části prohrávali pouze 0 : 1 / Půl minuty před koncem třetiny využil soupeř naší menší koncentrovanosti/.

Hned po začátku druhé části se nám podařilo díky trefě Bohuslava / as. Svoboda/ srovnat skóre na 1 : 1. Soupeř ale stále čekal na brejkové situace. Tu jsme mu nabídli v našem oslabení a na konci 8 minuty využil přečíslení a opět zvýšil svůj náskok. Po druhé třetině byl stav utkání 1 : 2 v náš neprospěch.

Když v třetí třetině v polovině 4 minuty srovnal Píza stav utkání na 2 : 2, chtěli jsme nastoupit do závěrečného trháku. Soupeř nás ale v zápětí schladil, vstřelil nám branku a znovu jsme prohrávali. Naštěstí se na konci 11 minuty trefil Nosek / as. Blažek/ a bylo opět srovnáno. Tímto nerozhodným výsledkem 3 : 3 utkání i skončilo, za což jsme byli nakonec i rádi.

Sestava mužstva: brankář - Skála M., Lély L., Nosek M., Blažek T., Cvrček L., Kauce P., Píza T., Bohuslav Z., Doležal E., Macho O., Svoboda M. 

 

Kontakt

Florbal Slavonice florbal.slavonice@seznam.cz