Z Kaplice jen s půlkou bodů

27.02.2017 06:01

V sobotu 11. února 2017 jsme hráli v hale Základní školy v Kaplici.

První zápas začal v 9:00 hod. proti FBC Frymburk.

První třetina začala pěkně divoce. Už v 1. minutě jsme prohrávali 0:1. Dokázali jsme ale rychle odpovědět a srovnali jsme zásluhou Bohuslava ( Svoboda). Hra se přelévala na obě strany, téměř každý útok hrozil brankou. Naše štěstí, že se nám povedlo proměnit víc šancí než soupeřovi. Góly vstřelili: dvakrát Blažek ( Nosek, Svoboda) a Píza ( Blažek). První část jsme vyhráli o jeden gól 4:3.

V druhé třetině se soupeř podvolil naší hře a nám se dařilo proměňovat nabídnuté šance. Za naše barvy se trefili: Píza ( Bohuslav), Blažek ( Svoboda), Svoboda ( - ), Bohuslav ( Svoboda), Svoboda ( Blažek). Po druhé 15 - ti minutovce jsme už vedli 9:5. 

Poslední dějství se odehrálo plně v naší režii a soupeře jsme nepustili k vážnější akci. Naopak nám se podařilo proměnit nabídnuté šance a dvěma góly Svobody ( - , Bohuslav), jsme ještě navýšili svoje vedení. Zápas jsme dovedli do vítězného konce 11:5.

 

Druhý zápas jsme hráli v 11:45 hod. proti SKP České Budějovice.

Začátek utkání jsme začali velmi opatrně, rovněž tak soupeř byl pozorný a dobře bránil. Přesto se nám v polovině 5 minuty podařilo vstřelil branku, dal ji Nosek ( Svoboda). Poté ale soupeř přepnul na vyšší rychlost a do konce třetiny nám nasázel 8 branek. Prohrávali jsme jednoznačným rozdílem 1:8.

Do druhé třetiny jsme chtěli vstoupit jako jiné mužstvo. Hned v první minutě se nám podařilo vstřelil branku, konkrétně uspěl Bohuslav ( Svoboda). Nedokázali jsme ale pohlídat soupeřovi útočníky a ti již do 10 vteřin vstřelili další gól. Když se za naše barvy na konci 8 minuty trefil Svoboda ( Píza), stále jsme pomýšleli, že by něco s nepříznivým vývojem utkání šlo dělat. Soupeř nás ale po půl minutě opět vyvedl z omylu a dal opět branku. I druhou část jsme prohráli a skóre utkání bylo pro naše barvy velmi nelichotivé, 12:3.

Ve třetí části se začala projevovat naše frustrovanost a byli jsme celkem 3x vyloučeni na trestnou lavici. Dali jsme sice dvě branky, obě zařídil Píza ( Blažek, Bohuslav). Soupeř ale také nezahálel a dal nám gólů 5. Zápas jsme prohráli jednoznačným rozdílem 5:17.

K zápasu je nutné dodat, že se v něm projevila nedostatečná fyzická připravenost některých našich hráčů. Pro soupeře, který tak disponuje s dostatečným a trénovaným týmem je poté jen otázkou času, kdy mu jeho akce začnou přinášet "očekávané ovoce" v podobě branek.

Naše sestava pro oba zápasy: brankář Skála M., v poli: Lély L., Nosek M., Blažek T., Cvrček L., Kauca P., Píza T., Bohuslav Z., Macho O. a Svoboda Mi.

Kontakt

Florbal Slavonice florbal.slavonice@seznam.cz