Rozdílná hra v Kaplici

05.12.2016 07:49

K dalším dvěma zápasům jsme vyjeli 19.11.2016 do haly v Kaplicích.   

V prvním utkání jsme měli za soupeře FBC Štíři České Budějovice.

Hra začala velmi zostra a už v první minutě jsme inkasovali. Naštěstí nás rychlá branka probrala natolik, že jsme v úvodu 5 minuty srovnali na 1:1, gól dával Bohuslav / as. Novotný/. Za necelou minutu přidal tentýž hráč / as. Svoboda/ další branku. Soupeř ale ve svých "výletech" k naší brance nepolevil, za což mu byly odměnou dva góly. Opět jsme prohrávali rozdílem jedné branky. To se ale na konci 13 minuty změnilo. Branku za naše barvy vstřelil Svoboda / as. Bohuslav/. Třetina tedy skončila nerozhodně 3:3

Druhá třetina měla úvod jako první. Hned v 1 minutě jsme inkasovali, nutno podotknout, že v té chvíli se hrálo se čtyřmi hráči v poli na obou stranách. Hra se přelévala z jedné strany na druhou. Našemu mužstvu se povedl na začátku 2 minuty nebývalý kousek. Hráč Cvrček dal z téměř stejného místa na hřišti 2 tzv. "slepené" góly v rozmezí 7 vteřin. Pouze as. si v prvním případě připsal Bohuslav a v druhém Novotný. Utkání bylo emočně silně vypjaté. Když jsme hráli oslabení, nepodařilo se nám ubránit tlak soupeře a ten vyrovnal na 5:5. Tímto skóre byla ukončena třetina.

Všem bylo jasné, že rozuzlení zápasu přinese poslední část.  Poprvé v zápase jsme dali v úvodu třetiny první branku my, konkrétně Lély. Soupeř se ale nedal odradit, vždyť na obrat mu ještě stále zůstávalo hodně času. Po chvíli obléhání naší branky nám také branku vstřelil. Na konci 9 minuty přidal další gól a my jsme opět prohrávali. Nedali jsme na sobě nervozitu znát a přesnou kombinací jsme vyrovnali, gól vstřelil Doležal / as. Blažek/. Stav utkání byl vyrovnaný. Z dobře zabezpečené obrany jsme nepřestávali podnikat výpady proti soupeřově bráně. Za tuto svoji neustálou snahu jsme byli odměněni a gól za naše barvy vstřelil Novotný / as. Bohuslav/. Jednobrankový rozdíl ve výsledku se nám již podařilo udržet a ve vypjatém utkání jsme zaslouženě vyhráli 8:7.

Po celou dobu utkání byla vidět snaha po výhře a dobrá nálada na střídačce.

Sestava: brankář - Skála M., Lély L., Nosek M., Blažek T., Cvrček L., Kauca P., Píza T., Bohuslav Z., Doležal E., Svoboda M., Macho O., Novotný O.

 

Druhé utkání jsme hráli od 13:25 hod. proti týmu SKP České Budějovice.

Nástup do utkání vyšel jednoznačně našemu mužstvu. Dávali jsme si pozor na útoky soupeře a naopak jsme dokázali zahrozit ze svých útoků. Naše snaha byla korunována úspěchem na začátku 6 minuty, kdy se trefil Svoboda / as. Bohuslav/. Když po necelé minutě zvýšil Novotný, tušili jsme, že soupeř zvýší své obrátky v pokusech uspět. My jsme ale dále hráli svoji nátlakovou hru a v 11 minutě dal branku Macho / as. Bohuslav/. První třetina se nám vydařila dle našich představ, vyhrávali jsme 3:2.

Druhá třetina už nepřinášela na naši hru takový klidný pohled jako ta první. Je pravda, že jsme v herních situacích nebyli horší. Nakonec 16 vteřin po úvodním hvizdu se podařilo dát Bohuslavovi gól / as. Svoboda/. Soupeř se ale nedal a byl stále "kousavější" . Svůj tlak dokázal proměnit a opět snížil na rozdíl jedné branky. Ani naše snaha dobýt soupeřovu svatyni nebyla marná a v 10 minutě se trefil Píza / as. Svoboda/. Soupeř ale na konci třetiny dal branku a do závěrečné třetiny jsme odcházeli jednobrankovým náskokem 5:4.

Třetí třetina byla pro naše barvy jako ze špatného snu. V úvodu nám soupeř dal tři branky a ujal se tím vedení v zápase. Přestože jsme měli výhodu 3 přesilových her, nedokázali jsme je využít. Naopak, soupeře hra v oslabení namotivovala a proměňoval nabídnuté šance jednu za druhou. V této fázi utkání bylo znát, jak je důležitá psychická pohoda pro hru. Ta nám v této části utkání bohužel chyběla. Za naše barvy se trefil Svoboda / as. Novotný/, Blažek a Kauca / as. Bohuslav/. Těmito góly jsme ale nedokázali zvrátit prohru, kterou nám soupeř uštědřil. Prohráli jsme 8:10.

Od druhé třetiny byla znát na střídačce nervozita a strach o vítězství.

Sestava: brankář - Skála M., Nosek M., Blažek T., Cvrček L., Kauca P., Píza T., Bohuslav Z., Doležal E., Macho O., Novotný O., Svoboda M.

Kontakt

Florbal Slavonice florbal.slavonice@seznam.cz