Poslední turnaj se podařil na výtečnou

12.04.2016 07:58

Na poslední dvě utkání v sezoně 2015/2016 jsme jeli 9.4. 2016 do známé haly v Kaplicích.

V první utkání od 9:00 hod. nás čekal domácí soupeř - FBC Spartak Kaplice B.

První třetina začala z obou stran rozvážně a opatrně. Až v její druhé půli se nám začalo dařit kombinačně a úspěch na sebe nenechal dlouho čekat. V deváté minutě otevřel skóre utkání Blažek (as. Macho). Poté ho svými góly následovali Bohuslav a Novotný. Na konci třetiny vypadal stav utkání pro naše barvy velmi optimisticky 3:0.

Do druhé třetiny jsme nastupovali opět s rozvahou a pomaleji. Branku v polovině šesté minuty vstřelil Lély J. (as. Nosek). V této fázi jsme jednoznačně převzali otěže utkání do svých rukou a další góly na sebe nenechaly dlouho čekat. Přidali je Nosek (as. Lély L.), Bohuslav (as. Novotný) a Novotný (as. Blažek). Po druhé třetině jsme vedli už 7:0.

Před poslední třetí třetinou jsme v sobě museli krotit optimistické nálady a plně se zkoncentrovat na poslední dějství utkání. Ve florbale je možné totiž i nemožné.

Naštěstí nebyl soupeř v takovém rozpoložení, aby dokázal našemu náporu vzdorovat a již 14 vteřin po začátku přidal další branku Bohuslav (as. Píza). Další gól dal Bohuslav bez asistence. Poté následovaly soupeřovy světlé chvilky a podařilo se mu dvakrát překonat našeho skvělého gólmana. V poslední minutě ale svou trefou Tomeš (as. Nosek) zaokrouhlil stav utkání na 10:2, a tímto stavem utkání i skončilo.

 

Druhé utkání jsme začali v 12:20 hod. proti houževnatému FBC Čecký Krumlov B.

Začátek první třetiny byl od obou mužstev plný nepřesností, přestože se dostávaly před brankáře k zakončení. Oba gólmani se ale snažili ze všech sil zabránit protihráčům ve skórování a zpočátku se jim to i dařilo. Našemu snažení přece jen přálo více štěstí a na konci čtvrté minuty dal první branku utkání Píza (as. Bohuskav). Soupeř dokázal ale do dvou minut odpovědět a to brankou do naší svatyně. Poté následovalo dlouhé ostřelování obou brankových konstrukcí, ale žádný gól do osmé minuty nepadl. V osmé minutě se povedla našemu střelci Bohuslavovi (as. Macho) pěkná střela, která skončila za soupeřovým brankářem. Další branku vsítil Kauca (as. Bohuslav). Soupeřova odpověď na sebe ale nenechala dlouho čekat a také jemu se povedlo vstřelil branku. Stav utkání po první třetině byl 3:2 v náš prospěch.    

Druhá třetina byla v naší režii. My jsme dokázali nasázet soupeři branky tři, on nám jednu. Za naše barvy se trefili Lély J. (as. Bohuslav), Píza (as. Novotný) a Bohuslav (as. Blažek). Druhá třetina skončila pro nás nadějným skóre 6:3.

Se soupeřem se známe, a proto víme, jak bývá ve své hře houževnatý a bojovný. To se v poslední třetině opět potvrdilo. Když se nám podařilo dát další branku, Tomeš (as. Blažek), mysleli jsme, že máme utkání pod svou kontrolou. Soupeřovi se povedl v desáté minutě perfektní kousek a dal nám dvě slepené branky. Poté jsme ale svoji obrannou polovinu uzamknuli a k žádnému vážnějšímu ohrožení naší branky už nedošlo.

Utkání skončilo naším vítězstvím 7:5 i díky skvělému výkonu našeho brankáře. ( Je nutné dodat, že i výkon soupeřova brankáře byl výborný). Škoda jen, že tato dvě vítězství už neměla žádný vliv na postavení našeho mužstva v tabulce. 

Naše sestava: Gólman- Krejčí, Lély L., Lély J., Nosek, Blažek, Kauca, Píza, Bohuslav, Macho, Tomeš, Novotný. 

Kontakt

Florbal Slavonice florbal.slavonice@seznam.cz