Na závěr sezóny poloviční úspěch

10.04.2017 06:04

Dne 1.4.2017 jsme pořádali poslední letošní turnaj v této sezóně ve sportovní hale v Kunžaku. Zároveň se jednalo o poslední dva zápasy, které odehrálo florbalové mužstvo mužů TJ Sokol Slavonice. Do příští hrací sezóny se už přihlašovat nebudeme z důvodu nedostatku hráčů.

Prvním naším soupeřem byl v 08:30 hod. ambiciozní tým FBC Frymburk.

Hra začala velmi svižně, bohužel pro nás jsme už v 2 minutě dostali branku. Naše zakončení postrádala přesnost. Až ve chvíli naší přesilovky pět na čtyři se na konci 6 minuty trefil do soupeřovi svatyně Píza ( Blažek) a bylo srovnáno. Naopak nepřesnosti se přesunuly na hole soupeře. A když nám soupeřův tým nabídl opět přesilovku, dal v polovině 7 minuty naší druhou branku Svoboda. Vedli jsme 2:1 a tímto výsledkem i první část skončila. 

Hned v úvodu druhé části se nám podařilo zaskočit soupeřovi hráče a v polovině první minuty jsme vstřelili další gól, dal ho opět Bohuslav ( Píza). Soupeř ale přidal na přesnosti dvěma "slepenými" góly srovnal skóre. Na to jsme odpověděli stejnou mincí a v rozmezí necelé minuty jsme dali dvě branky my, Doležal ( Nosek) a Svoboda ( Bohuslav). Soupeř boj ale v žádném případě nevzdal a snížil na rozdíl dvou gólů. Stav utkání byl po druhé třetině 6:4 pro nás.

V poslední třetině byly už emoce na obou střídačkách na svém vrcholu. V době našeho oslabení se trefil do soupeřovi branky Blažek ( Macho) a snížil se tak tlak, který začali protihráči na naše mužstvo vyvíjet. Když v polovině 14 minuty vstřelil naší branku Bohuslav ( Svoboda), netušil nikdo, že je to vítězná branka.

Utkání skončilo naším těsným vítězstvím 8:7.

 

Druhé utkání začalo pro naše mužstvo o 2 hodiny dříve, protože se nedostavilo mužstvo z Bechyně, které mělo hrát zápas po nás.

První třetina byla z naší strany odehrána jako ze špatného snu. Nedařilo se nám kvalitně kombinovat, hrát čistě ani rychle přistupovat k protiháčům. Soupeř nás jednoznačně předčil ve všech herních činnostech a trestal naší nedůslednost. Až v úplném závěru třetiny se nám podařilo vsítit jednu branku, kterou dal Blažek ( Nosek). Naproti tomu soupeř nám nasázel gólů 7.

Druhá třetina se podobala první jako vejce vejci. Sice se nám podařilo dvakrát skórovat, a to hned na začátku po rozehrávce dal branku Bohuslav ( Kauca). Další jsme však přidali až opět v samém závěru - Kauca ( Bohuslav). Soupeř nám ale opět " naložil příděl" 6 branek. Poi druhé části jsme prohrávali 3:13.

Ve poslední části soupeř povolil a začal šetřit síly na další zápas, který ho ještě ten den čekal. To se hned projevilo na naší hře. Měli jsme více času na rozehrávku a kombinaci. Tím se nám povedlo alespoň vstřelit 5 branek, ale na zvrat v utkání to už nestačilo. Soupeř si v klidném tempu hlídal svůj náskok a přidával branky do naší sítě. Za naše barvy se trefili: dvakrát Bohuslav ( Svoboda, Macho) a Blažek ( Bohuslav, Doležal) a Svoboda ( Bohuslav).

Utkání jsme prohráli 8:19.    

Sestava: brankář - Skála M., další hráči - Lély L., Nosek M., Blažek T., Cvrček L., Kauca P., Píza T., Bohuslav Z., Doležal E., Macho O. a Svoboda Mi. 

Kontakt

Florbal Slavonice florbal.slavonice@seznam.cz