Zápasy v Hrdějovicích nevyšly dle našich představ

29.02.2016 13:17

První utkání jsme hráli od 10:30 hod. proti ambicioznímu FBC Jokers České Budějovice.

Úvod zápasu se nám vydařil, na začátku druhé minuty vstřelil branku Macho ( as. Bohuslav). Zůstali jsme však v eufórii z rychlého gólu a soupeř toho využil. Dal nám za 15 vteřin vyrovnávací branku. Začali jsme být nervózní a branku soupeře jsme ohrožovali jen sporadicky. Naopak soupeřovi stačilo dobře bránit a po dvou únicích nám dal dva další góly. První třetinu jsme prohráli 1:3.

Druhá třetina byla z obou stran opatrnější. Opět se nám podařilo dát soupeřovu brankáři první branku. Za naše barvy se trefil Nosek ( as. Blažek). Protihráči přesto nic na svém stylu hry nic nezměnili. Byli více na míčku a stále vedli o jednu branku. Jejich taktika se jim dařila a navíc přidali další dvě branky. Po druhé třetině jsme  prohrávali už 2:5.

Ve třetí třetině jsme se věnovali naplno útočení. Když v 47 vteřině po začátku poslední třetiny vstřelil Blažek ( as. Nosek) branku, doufali jsme, že teď se utkání začíná otáčet v náš prospěch. Opak byl ale pravdou. Zapomínali jsme na naše zadní vrátka a nechávali jsme projít soupeře příliš snadno k naší svatyni. Přestože se náš gólman blýskl mnoha úspěšnými zákroky, vstřelení 4 gólů z holí soupeře zabránit nedokázal.

Utkání jsme prohráli šestibodovým rozdílem 3:9.

Druhé utkání jsme začali hrát v 12:20 hod. proti poslednímu týmu v naší tabulce, ASK Trojmezí.

První třetina byla z naší strany plná nepřesností. Po hezky vypracovaných kombinacích se nám nedařil ten poslední a nejdůležitější krok, vstřelit branku. Naopak, byl to soupeř, který otevřel v šesté minutě skóre utkání. Nám se podařilo skóre srovnat až v závěru třetiny, branku vstřelil Macho ( as. Bohuslav). První třetina skončila smírně 1:1.

Druhou třetinu jsme odehráli dobře. Kombinace se dařily, ale v zakončení se stále objevoval nepatrný stín nervozity. Na konci třetiny se ale podařily dvě nádherné akce a po střelách Lély J. ( as. Novák) a Bohuslava jsme zvrátili stav utkání na svou stranu. Vedli jsme 3:1.

Do třetí třetiny jsme nastupovali s cílem, nepustit stav utkání ze svých rukou. Dalo by se říci, že nám soupeř ještě pomáhál, když se nechal dvakrát vyloučit. Opak byl ale pravdou. My jsme nedokázali soupeřova oslabení využít. Naopak soupeř se vypnul k abnormálnímu výkonu a vstřelil při svých oslabeních vždy branku. Napomohly tomu individuální chyby jednotlivců našeho mužstva, ale především nemohoucnost využít přesilovky ve svůj prospěch.

Závěr utkání byl emocionálně vypjatý, stav utkání skončil 3:3.

Do Hrdějovic jsme jeli minimálně pro 3 body, tzn. že 1 bod za remízu byl pro nás zklamáním.  

 

Kontakt

Florbal Slavonice florbal.slavonice@seznam.cz