V Kunžaku se nám nevedlo

12.02.2016 12:40

V sobotu 6.2.2016 jsme pořádali turnaj v Kunžaku.

Čekali nás celkem tři zápasy.

První pro nás začínal v 08:30 hod. proti FBC Český Krumlov.

První třetina pro nás začala velmi slibně. Rozehrávali jsme se pomalu, ale kombinace se celkem dařily. Jen góly se nám nedařilo dávat. Až ve 12 minutě se na nás paní Štěstěna usmála a zásluhou Blažka (as. Bohuslav) jsme vedli 1:0. V poslední minutě přidal další branku opět Blažek (as. Lély J.) a třetina skončila 2:0 v náš prospěch.

Druhá třetina byla pravým opakem té první. Kombinace se nevedly a naopak soupeřovi se hned v 2 minutě podařilo snížit. Naše mužstvo znervóznělo a z toho pramenily další chyby. Soupeř vstřelil ještě další 2 branky a po druhé třetině bylo skóre 2:3 pro soupeře.

Třetí třetina jen umocnila naší nervozitu a po sérii vyloučení nám soupeř přidal ještě 4 branky. My jsme zásluhou hráčů Lély J. (as. Blažek) a Nosek (as. Blažek) pouze snížily.

Naší prohru s ambiciózním celkem jsme neodvrátili a prohráli jsme zaslouženě 4:7.

Další zápas začal v 13:15 hod. proti soupeři z Českých Budějovic, konkrétně FBK České Budějovice.

První třetina byla jako kopií té poslední z předchozího utkání. Byli jsme nervózní, chybovali jsme a soupeř toho náležitě využil. Dal nám 3 branky, kdy první padla už v první minutě! Po první třetině jsme prohrávali 0:3.

Druhé dějství jsme se pomalu začali "oklepávat". Když dal ve 4 minutě Novotný (as. Blažek) gól, věřili jsme, že se nám povede s nepříznivým stavem něco udělat. I po druhé třetině jsme ale nakonec prohrávali 1:3.

V rozhodujícím, tedy třetím, dějství bylo utkání jako na houpačce. Góly padaly do obou svatyní, naštěstí pro nás, jich více padlo do té soupeřovi. Za naše barvy se strefil Bohuslav (as. Novotný), Tomeš (as. Novák), Lély J. (as. Nosek) a Novotný (as. Bohuslav). 

Utkání skončilo remízou 5:5. I když jsme v jednu chvíli tajně pomýšleli na vítězství, byli jsme rádi i za jeden bod za remízu.

Poslední zápas turnaje jsme začali v 14:35 hod. proti FBC Spartak Kaplice B.

Už v první třetině bylo cítit, že každé mužstvo chce více útočit než bránit. Měli jsme trošku víc štěstí a dali jsem jich o jednu víc. Za naše barvy se strefil dvakrát Bohuslav (as. Lély L. a Nosek), dále dvakrát Blažek (as. Lély J. a bez as.) a jeden gól dal Novotný (as. Bohuslav). První dějství jsme vyhráli těsně 5:4.

Druhé třetina pro nás dopadla neslavně. Nic se nám nedařilo a náš jeden gól vstřelil Novák (as. Bohuslav) nebyl žádnou výhrou proti 4 brankám soupeře. Po druhé třetině jsme prohrávali 6:8

Poslední část utkání byla opět bohatá na branky. My jsme jich dali 5, ale soupeř 6. Za naše barvy je dali 1x Svoboda (as. Bohuslav) a 4x Novotný (2 x as. Bohuslav, Lély L. a Cvrček).

Celé utkání se hrálo velmi otevřeně a prohráli jsme ho v poměru 11:14, bodově jsme tudíž vyšli naprázdno.

Za všechna tři utkání jsme získali pouze 1 bod, což vůbec neodpovídalo našim představám před turnajem.

Turnaj našemu týmu jasně ukázal, že pokud se chceme zlepšovat a neprohrávat, musíme ještě více trénovat.

Kontakt

Florbal Slavonice florbal.slavonice@seznam.cz