V Kaplici jsme chtěli víc

19.11.2015 13:07

Dne 15.11.2015 jsme přijeli do Kaplice, do nám dobře známé haly v tělocvičně Základní školy.

První zápas bylo naplánován na 9:30 hod. proti soupeři FBK České Budějovice.

V první třetině jsme otevřeli skóre utkání my, kdy branku vstřelil Novotný. Hned na začátku osmé minuty vstřelil gól Blažek ( as. Nosek). Soupeř na dvoubrankové manko odpověděl jednou brankou.

Druhá třetina se nám střelecky nepovedla, spousta příležitostí nebyla proměněna. Pouze v desáté minutě zvýšil náš náskok na dvě branky Novotný ( as. Bohuslav). Soupeř ale opět přidal na důrazu a svoje snažení korunoval brankou.

Nejlépe se nám povedla poslední třetina. Vypracované šance se nám podařilo využít. Jedním gólem Blažka ( as. Bohuslav) a dvěma góly Bohuslava ( as. Novotný a Kaplan) se nám podařilo odskočit do 4 brankového vedení. Soupeř už dal pouze jednu branku a tak utkání skončilo 6:3 v náš prospěch.

Ke druhému zápasu jsme nastoupili proti FBC Český Krumlov B v 14:15 hod.

Vstup do utkání se nám vydařil skvěle. První branku dal v páté minutě Kauca ( as. Bohuslav) a vedli jsme. Do jedné minuty se trefil Novotný a po něm vstřelil gól opět Kauca ( as. opět Bohuslav). Zdálo se, že jsme rozehraní a vše se povede dle našich představ. Soupeřovi se taktéž povedlo vsítit do naší svatyně dvě branky, náskok dvou gólů do další třetiny se zdál ale dostatečný.

Druhá třetina už ale nebyla z naší strany tak přesvědčivá jako ta první. Dali jsme soupeřovi dvě branky, Bohuslav ( as. Kaplan) a Blažek ( as. Nosek). Soupeřovi se ale podařilo proměnit dvě ze svých šancí a po druhé třetině jsme se rozešli tedy remízově.

Rozhodující byla třetí třetina. Šlo o to, zda se nám podaří udržet dvoubrankový náskok ze začátku utkání. Zpočátku se nám ve střelbě opět dařilo a již ve třetí minutě dal branku Blažek ( as. Tomeš). Další branku přidal v 6-té minutě Bohuslav ( as. Novotný) a vedli jsme tak již o čtyři branky. Když nám soupeř o minutu později dal gól a snížil na rozdíl tří branek, nic nenasvědčovalo tomu, že dojde k zdramatizování zápasu. K závěrečnému náporu se soupeř vzepjal ve 14 minutě a během 42 vteřin srovnal na 8:8. Tento stav se nám s vypětím všech zbylých fyzických a především psychických sil už povedlo udržet až do konce utkání.

Zde se nám potvrdilo staré známé pořekadlo, že utkání končí až s posledním hvizdem rozhodčího a z toho si musíme vzít ponaučení do příštích zápasů. 

Kontakt

Florbal Slavonice florbal.slavonice@seznam.cz