V Hrdějovicích nevyšlo nic

13.03.2017 05:53

Dne 11.3.2017 jsme jeli odehrát dvě utkání.

První začalo v 09:35 hod. proti FBC Štíři České Budějovice.

První třetina začala z naší strany vlažně. Naopak soupeřovi hráči útočili na naší svatyni téměř neustále. Po necelých osmi minutách jsme prohrávali o dvě branky. Navíc si ještě náš hráč Svoboda poranil kotník, a to bylo citelné oslabení našeho týmu. Soupeř přidal ještě další dvě branky. První dějství jsme se už nedokázali vzchopit a prohráli jsme ho 0:4.

Ve druhé části jakoby nastoupilo za naše barvy jiné mužstvo. Zpřesnili se nahrávky a kombinace a bylo jen otázkou času, kdy se nám podaří tento tlak zužitkovat. První se za naše barvy trefil v polovině 7 minuty Bohuslav ( - ). Nutno zdůraznit, že v té době jsme už prohrávali o 6 gólů. Nejlepší byl celý závěr této třetiny. V rozmezí jedné a půl minuty jsme dokázali dát 3 branky. Podíleli se na nich Nosek ( Svoboda), Bohuslav ( Svoboda) a Blažek (Svoboda). Skóre bylo pro naše barvy opět příznivější, prohrávali jsme 4:6.

Vstup do poslední třetiny nám ale vůbec nevyšel. Už po úvodním vhazování jsme po hrubé chybě v obraně obdrželi další branku. Na mužstvo padla tzv. deka a do konce zápasu jsme se nedokázali už zkoncentrovat. Naopak soupeřovi se dařilo a předčil nás ve všech herních situacích. Díky tomu přidal ještě několik branek. Naše hra působila v některých fázích utkání zmateně a chaoticky. Utkání jsme prohráli vysoko 4:13.

 

Druhý zápas jsme začínali v 12:35 hod. proti FBK České Budějovice.

První třetina začala opatrně na obou stranách. Naše mužstvo udělalo v polovině 3 minuty chybu v obraně a soupeř toho dokázal okamžitě využít. Bylo až k neuvěření, jaké šance jsme nedokázali využít. Naopak další tzv. tutovky ale svými zázračnými zákroky zlikvidoval soupeři náš brankář. Do druhé půle jsme tak odcházeli s jednobrankovým mankem.

Na začátku druhé části jsme obdrželi opět rychlý gól. Tentokrát jsme na něj dokázali okamžitě odpovědět a stav utkání opět na rozdíl jediné branky v náš neprospěch zařídil Bohuslav ( Svoboda). Celý zbytek této třetiny by se až jejího konce dal nazvat " třetina neproměněných šancí" . Prohrávali jsme 1:2.

Poslední část rozhodla. Na úvod jsme dokázali vstřelit dvě branky. Konkrétně Svoboda ( -) a Macho ( -). Soupeř nás ale nenechal rozjet a do půl minuty srovnal. Svými dalšími chybami jsme mu dovolili v naší obranné polovině začít kombinovat a byli jsme za to náležitě potrestáni. Přestože se náš brankář Skála opět snažil a chytal i vyrážel soupeřovy střely neskutečnémi zákroky, některým projít za svá záda nedokázal. Ještě za stavu 3:6 jsme dali soupeři ve 12 minutě dva góly, které dal Bohuslav ( Svoboda a Macho). Snížili jsme opět na rozdíl jedné branky a živili jsme naději alespoň na vyrovnání. Soupeř byl nalomený podlehnout našemu tlaku, a proto jsme zkusili hru bez brankáře. Ta se nám ale nepovedla a naopak soupeř naší opuštěné svatyně náležitě využil a dal dvě branky, které nás srazily do kolen. Po solidně odehraném zápasu a především skvělých zákrocích brankáře jsme přesto prohráli utkání 5:8. 

Sestava: brankář - Skála M., dále Lély L., Nosek M., Blažek T., Cvrček L., Píza T., Bohuslav Z., Macho O. a Svoboda Mi. 

Kontakt

Florbal Slavonice florbal.slavonice@seznam.cz