Skvělý začátek nové sezóny

12.10.2016 05:46

První zápasy nové sezóny jsme odehráli v sobotu 1.10.2016 v Kašperských Horách na Šumavě.

Začali jsme v 16:15 hod. proti svému loňskému velkému rivalovy, kterým je FBC Český Krumlov B.

Úvod utkání byl poznamenán velkou nervozitou na obou stranách. První branku utkání vstřelil soupeř v polovině šesté minuty. Naše odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, vyrovnal Macho / as. Novotný/. Před koncem první patnáctiminutovky jsme vstřelili ještě dvě branky. Skóroval Nosek / as. Píza/ a poté Svoboda.

Ve druhé třetině jsme zvýšili náskok o další dvě branky, Novotný / as. Píza/ a Svoboda / as. Blažek/.

Třetí třetina byla na branky bohatší. Úvod vyšel skvěle soupeři. Obdrželi jsme dvě " slepené" branky a vypadalo to, že se schyluje k zápletce. Branky Doležala a Svobody snahy soupeře o zvrat v utkání odvrátily. Závěr zápasu jsme již kontrolovali a góly Noska / as. Blažek/ a Novotného / as. Svoboda/ pojistily naše vítězství.

Utkání skončilo 9:3 v náš prospěch. Velký podíl na našem výtězství měl i skvěle chytající brankář Skála.

 

Druhý zápas začal v 19:00 hod. proti nám neznámu TJ Sokol Chýnov. 

První třetina byla zpočátku velmi opatrná z obou stran a nepadly žádné góly.

Ve druhé třetině už začaly padat branky. První jsme zásluhou Pízy / as. Macho/ vstřelili my. Soupeř odpověděl třemi góly a rázem se dostal do vedení ( pozn. jeden z gólů byl vlastní). Vyrovnat se nám podařilo brankami Noska / as. Novotný/ a Blažka / as. Nosek/. Soupeř ale vstřelil gól a opět odskočil na rozdíl jednoho gólu.

V třetí třetině to bylo doslova jako na houpačce. Nejprve dal gól Novotný / as. Svoboda/ a vyrovnali jsme tak na 4:4 . Soupeř dal v půli 11 minuty branku, ale Novotný / as. Píza/ dal za 20 vteřin vyrovnávající branku. Na konci 12 minuty vstřelil branku Nosek a vedli jsme. Chýnov boj nevzdal a za minutu vyrovnal na 6:6. V utkání byly v tuto chvíli cítit vysoké emoce a napětí. Díky profesionálnímu přístupu rozhodčích, bylo vše v rámci pravidel. 21 vteřin před závěrečným hvizdem vstřelil branku Novotný a rozhodl tak utkání v náš prospěch. Vyhráli jsme 7:6.

Na závěr malá poznámka k oběma utkáním. Blažek nastřelil celkem 7 tyčí. Tzn., že platí staré známé heslo, když se daří, tak se daří.

Soupiska: Skála M. - brankář, Lély L., Nosek M., Blažek T., Píza T., Doležal E., Macho O., Novotný O., Svoboda M.

 

 

Kontakt

Florbal Slavonice florbal.slavonice@seznam.cz